Koć-ŁakoćMam na imię Karolina, mieszkam w Warszawie i studiuję medycynę, a w wolnych chwilach uwielbiam piec i gotować. Od kiedy to robię? Chyba od zawsze! Pierwsze obwarzanki wykrajałam, jak miałam 4 lata, a kolejne ciasta i wypieki zaczęły powstawać bardzo szybko. Miłość do gotowania pojawiła się dużo później, na początku studiów. Ale mimo to ciasta i ciasteczka pozostały moim największym „konikiem”, dlatego takich przepisów znajdziesz u mnie najwięcej. Są i tradycyjne ciasta i uwielbiane przez nas torty bezowe (w dość sporej ilości!), ale od pewnego czasu staram się wykonywać większość deserów w zdecydowanie zdrowszej wersji. Eliminuję cukier i białą mąkę pszenną, kiedy tylko jest to możliwe. Jeśli więc szukasz takich przepisów, to jest to miejsce idealne dla Ciebie!

Oprócz gotowania i fotografii, moją wielką pasją są podróże. Z każdej przywożę książkę z tradycyjnymi przepisami danego kraju, a po powrocie staram się chociaż część z nich wykorzystać. Dlatego znajdziesz też u mnie sporo potraw zagranicznych, zwłaszcza greckich i japońskich (bo są to chyba moje ulubione kraje i kuchnie), ale też włoskich czy hiszpańskich. Przy okazji od niedawna staram się tworzyć takie kulinarne przewodniki z restauracji, kawiarni i innych podobnych miejsc, które odwiedziłam w danym kraju. Być może i Tobie przydadzą się w planowaniu własnej podróży 😊.

Skąd nazwa „Kocie Łakocie”? Wymyślił ją mój mąż, dla którego zawsze byłam Kotkiem, a że moją największą miłością są desery, to Kocie Łakocie dla takiego bloga pasowały idealnie. I przyznaję, że bardzo tę nazwę lubię 😊.

Jeśli masz do mnie jakieś pytania, możesz zostawić komentarz pod tym postem, napisać na Facebooku, lub też wypełnić formularz w zakładce Kontakt. Zachęcam też do zapisania się do mojego newslettera – dzięki temu będziesz na bieżąco ze wszystkimi postami😊.