Kolejna propozycja na zdrową i lekką sałatkę – tym razem z dodatkiem łososia pełnego nienasyconych kwasów tłuszczowych, wielu witamin i minerałów. Zdecydowanie powinniśmy go jeść przynajmniej raz w tygodniu :-).
Składniki na 2 porcje:
– 200 g filetu z łososia
– 2 garści roszponki/mixu sałat
– 1 większa marchewka
– kilka rzodkiewiek
– oliwa, sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Łososia usmażyć na patelni grillowej po 4 minuty z każdej strony (opcjonalnie – upiec w piekarniku, ok. 20 minut). Marchewkę zetrzeć na grubych oczkach, rzodkiewki pokroić na ćwiartki.
Na talerzach poukładać roszponkę, na to cząstki rzodkiewek, startą marchewkę i kawałki ugrillowanej ryby. Polać wszystko oliwą i doprawić do smaku. Smacznego :-).