Bardzo kolorowa 🙂 . Być może trochę bardziej wiosenna, ale w szare jesienne dni wprowadza trochę życia na naszym stole 🙂
Składniki:
– 1 brokuł
– pęczek rzodkiewek
– 1 cebula
– 1 puszka kukurydzy
– większa garść rodzynek
– 1 łyżka majonezu (lub więcej, w zależności od upodobań)
– sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Brokuła pokroić na różyczki i ugotować – zalać w garnku zimną wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować jeszcze przez 5 minut pod przykryciem. Odcedzić.
Rzodkiewki pokroić w drobną kostkę. Tak samo cebulę. Rodzynki i cebulę sparzyć wrzątkiem.
Do miski wrzucić drobne różyczki brokuła, rzodkiewki, kukurydzę, cebulę i rodzynki. Połączyć majonezem. Doprawić solą i pieprzem do smaku 🙂