salatka_ziemniaczana

Sałatka może nie jest typowo „ziemniaczana” – to standardowa wersja sałatki, którą pewnie zdarza się Wam dość często jadać, ale z dodatkiem ziemniaków. Według mnie dosyć ciekawe połączenie, którego wcześniej nie próbowałam, a przy tym bardziej sycące :-).

 

 

Składniki na 2 porcje:

– 2 średniej wielkości ziemniaki
– garść sałaty (rukoli/roszponki/mixu sałat)
– 2 duże pomidory
– oliwki
– 1/2 czerwonej cebuli
– olej rzepakowy
– sól, pieprz, bazylia, tymianek – do smaku

Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie wyszorować i ugotować w mundurkach (ok. 25-30 min od zagotowania) z dodatkiem soli.

Pomidory pokroić w drobną kostkę, a cebulę w piórka.

Na talerzu ułożyć sałatę, na to pomidory, ziemniaki, cebulę i oliwki. Polać wszystko olejem/oliwą i doprawić. Smacznego 🙂

salatka_ziemniaczana

SPODOBAŁ CI SIĘ PRZEPIS? PODZIEL SIĘ NIM!