Ciasteczka bez mąki, masła, jajek i cukru. Składają się z różnych ziarenek, jogurtu i miodu. Zdrowe, smaczne i przede wszystkim dobre dla tych, którzy nie mogą jeść pewnych typowych „ciasteczkowych” składników. Ja takiego ciasteczka sobie i na diecie nie odmówię 🙂 . Znikają zawsze bardzo szybko 🙂 . A i bardzo szybko się je robi 🙂
Składniki na ok. 20 ciasteczek:
– 4 łyżki słonecznika
– 4 łyżki pestek dyni
– 4 łyżki sezamu
– 4 łyżki rodzynek (jeśli ktoś nie lubi, można zastąpić żurawiną)
– 4 garści płatków owsianych błyskawicznych
– 4 łyżki jogurtu naturalnego (lepiej jeśli jest dosyć gęsty)
– 2-3 łyżki miodu
Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia uformować z masy ciasteczka. Piec 20 minut w temperaturze 180°. I to wszystko. Smacznego 🙂