Ciekawy pomysł na cukinię, której przecież teraz jest tak dużo 😉 . Całkiem łatwe i szybkie w przygotowaniu. Może być do obiadu, kolacji czy chociażby na grilla (ja tak właśnie ją jadłam 🙂 ):
Składniki:
– 1 cukinia
– 4 marchewki
– 2 ząbki czosnku
– 3 łyżki marynaty w stylu chińskim
– koperek
Wykonanie:
Cukinię pokroić na długie i cienkie plastry, zamarynować w marynacie i grillować przez 1-2 minuty na patelni grillowej z każdej strony. Następnie pokroić na małe kawałki, jak na zdjęciu. Marchewkę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, a czosnek pokroić w plasterki, a następnie podsmażyć wraz z marchewką. Wymieszać marchewkę z grillowaną cukinią i koperkiem.
Smacznego 🙂
Przepis wzięłam z książeczki „Tao Tao” z przepisami kulinarnymi i trochę zmodyfikowałam 🙂